کارشناس سبک زندگی اسلامی گفت: امام حسین (ع) در مسیر حرکت از مدینه به مکه و سپس به سوی کوفه، در معرض انتخابهایی قرار گرفت که میتوانست ایشان را به عنوان یک قهرمان تاریخی معرفی کند، اما آن حضرت رضای الهی را بر همه امور ترجیح داد.
به گزارش خبرنگار فرهنگی ، حجت الاسلام و المسلمین دکتر محمد شیخ الاسلامی، رییس میز سبک زندگی و معاونت فضای مجازی، هنر و رسانه دفتر تبلیغات اسلامی، در برنامه «تکیه تسنیم» با تأکید بر لزوم ترجیح رضایت خدا بر قضاوت تاریخ و رضایت مردم، اظهار داشت: در لحظات تصمیمگیری که یک سوی امر رضای خدا و سوی دیگر رضایت دیگری، تاریخ یا قضاوت اجتماعی است، باید از امام حسین علیه السلام یاد بگیریم که رضایت خدا بر هر امری ارجحیت دارد.
رییس میز سبک زندگی دفتر تبلیغات اسلامی گفت: امام حسین علیه السلام در لحظات مختلفی از حرکت چند ماهه از مدینه به سمت مکه و از آنجا به سوی کوفه، در معرض انتخابهایی قرار گرفت که میتوانست ایشان را به عنوان یک قهرمان معرفی کند و حماسهای ایجاد کند که آن حضرت از آن طریق، به عنوان یک شخصیت تاریخی ویژه در دنیای اسلام مطرح شود.
شیخ الاسلامی به یکی از لحظات حساس و مهم تصمیمگیری در سبک زندگی امام حسین علیه السلام اشاره کرد و گفت: یکی از این تصمیمها لحظهای بود که در ایام حج، حضرت سیدالشهدا علیه السلام خبردار شد که حکومت یزید در حال برنامهریزی است تا آن حضرت را در مکه به شهادت برساند.
تکیه تسنیم|توصیه حجتالاسلام ثمری به سخنرانان و عزاداران در ایام محرم
این کارشناس سبک زندگی اسلامی تصریح کرد: امام حسین علیه السلام در آن موقعیت ویژه، خواست و رضای خدا را بر خواسته خود ترجیح داد و از مکه خارج شد. درواقع حضرت سیدالشهدا علیه السلام برای اینکه احترام کعبه و ماه حرام باقی بماند، برای رضای خدا و برای اینکه حرمت خانه خدا حفظ شود، حج خود را ناتمام گذاشته و از مکه فاصله گرفت تا همه بدانند که در منطق آن حضرت چیزی به نام خودخواهی وجود ندارد.
رییس میز سبک زندگی دفتر تبلیغات اسلامی با تأکید بر اینکه توجه برخی افراد به تاریخ و نگاه مردم کار درستی نیست، یادآوری کرد: تاریخ مجموعهای از آدمها هستند و اساساً آدمها نمیتوانند برای خوشبختی ما تصمیم بگیرند. آنکه در این میان رضایتش مهم است، فقط خداست.
شیخ الاسلامی ادامه داد: امام حسین علیه السلام فرمودند که «من نه برای ریا و نه برای نام نیک خروج کردم، بلکه تنها به این منظور خروج کردم و نهضت خود را سامان میدهم که امر به معروف و نهی از منکر کنم و در امت جدم اصلاح اتفاق بیفتد.»
کارشناس سبک زندگی اسلامی خاطرنشان کرد: برای داشتن سبک زندگی حسینی، در لحظات تصمیمگیری که یک سوی امر و رضای خدا و سوی دیگر رضایت دیگری، تاریخ یا قضاوت اجتماعی قرار میگیرد، باید از امام حسین علیه السلام یاد بگیریم که رضایت خدا بر هر چیزی ارحجیت دارد.
انتهای پیام/